Home » Verrekijkers en accessoires » Wat is een verrekijker?

Verrekijkers 

Verrekijkers, ook wel veldbrillen genoemd, zijn twee refractie-telescopen die naast elkaar zijn geplaatst en gericht zijn om in dezelfde richting te kijken, waardoor de gebruiker objecten in de verte met beide ogen kan observeren (binoculair zicht).

Verrekijkers, in tegenstelling tot (monoculaire) telescopen, bieden gebruikers een driedimensionaal zicht: elk oculair geeft een enigszins duidelijk beeld aan elk van de ogen van de kijker, en de parallax stelt het visuele brein in staat een gevoel van diepte te produceren.

Verrekijkers zijn eigenlijk een soort edelsteen. Dit maakt een verrekijker ook een hele goede investering. Omdat er bij een verrekijker geen techniek bevat kan het nooit achteruit lopen. Omdat er dus geen techniek in zit gaat een verrekijker mits goed gebruikt normaal levenslang mee. De helderheid van het glas wordt bepaald door de samenstelling van grondstoffen. De glazen zijn het allerbelangrijkste gedeelte van de verrekijker. De grondstoffen die worden gebruikt hiervoor zijn bepalend voor de eindkwaliteit. 

Kowa

Een begrip in de optiekwereld! 

Het Japanse Kowa is al jaren een begrip in de optiekbranche. Het bedrijf maakt verrekijkers en telescopen van hoge kwaliteit. Kowa kan zich meten met de topmerken op de markt en heeft in tal van vakpublicaties steeds voortreffelijk gepresteerd.

Helder en lichtsterk

Kowa richtkijkers en verrekijkers zijn perfect voor de meest veeleisende gebruikers. De helderheid, replicatie van detail, bouwkwaliteit en helderheid zijn allemaal uitstekend. Daarnaast zijn er stay-on bags, camera-adapters en oculairs verkrijgbaar.